Ons Team!

Sins juli 2021 hebben we een super leuk team! Hieronder stellen we ons even aan jullie voor.

*
Wat is nou het voordeel van ons team?

Omdat Kraamzorg de Geboorte de zorg zo persoonlijk mogelijk wil geven werken wij niet volgens een rooster.

Wij beginnen onze werkweek op het moment dat de zwangere gaat bevallen. Je hebt tenslotte je kraamverzorgster al is ontmoet tijdens de kennismaking/intake avond. Dus als jij gaat bevallen gaan wij aan het werk!

Maar wat als je niet rond 40 week zwangerschap bevalt, maar met 37 of 42 weken zwangerschap?.... Of wat als de kraamverzorgster toch is een keer ziek is?.... Nou dan is dit team zo op elkaar afgestemd dat je verzekerd bent van persoonlijke zorg!

Wij als team spreken elkaar geregeld. Wij volgen samen scholingen maar doen ook geregeld leuke dingen met elkaar.

Dat heeft als voordeel dat we elkaar goed kennen en allemaal met de neus dezelfde kant op staan.

Ook hebben we allemaal zo onze specialiteiten waardoor Kraamzorg de Geboorte eigenlijk alles in huis heeft om de kraamzorg als een geweldige tijd te maken!

*

Even voorstellen!

Hallo Lieve zwangere & Partners. Mijn naam is Brechje van Wakeren. Moeder van 2 heerlijke kinderen.

In 2003 begonnen met de opleiding kraamverzorgster bij het Groene Kruis.

Na 10 kwam ik er achter dat ik de kraamweek toch persoonlijker wilde maken. Vind het zo'n bijzondere en intiem week dat ik het anders wilde gaan doen.

Dus besloot ik In 2013 de stap te nemen om voor mezelf te gaan en daar werd "Kraamzorg De Geboorte" geboren!

Nu na ruim 7 jaar ben ik trots dat we nu hier staan met het bedrijf. Vind het geweldig en een eer om gezinnen in de eerste week met hun baby te mogen begeleiden.

Kan onwijs genieten van het zien dat twee ouders binnen een week op zo'n mooi klein mensen gaan vertrouwen. Vind het oprecht een eer om daar bij te mogen zijn!


Hoi, ik ben Nienke Mellema en woon samen met mijn man en 3 kinderen in Warfhuizen.

Doordat ik al jong moeder ben geworden wist ik ineens wat ik wilde worden, kraamverzorgende!
Na de opleiding kreeg ik ons 2e kindje en ben ik gestart met werken in 2007.

Doordat Brechje na een aantal jaren zelfstandig ging en me steeds eraan herinnerde hoe leuk het werken zo is, ben ik na enige tijd met haar samen gaan werken. Dit is de beste kans ooit geweest!

Door het zelfstandig werken kan ik nog meer persoonlijker zorg gaan geven en dit maakt het werken echt veel leuker en zijn we veel meer betrokken. 

In mijn vrije tijd rijd ik paard samen met mijn jongste dochter en vind ik het heerlijk om lekker buiten, rondom en in het huis bezig te zijn.

Ik ben trots op mijn collega’s en ons als team.

Het werk als kraamverzorgende geeft mij veel voldoening en ik vind het prachtig dat ik mag bijdragen aan de eerste start met jullie kindje! 


We hebben onze samenwerking uitgebreid met een paar fantastische Zzp collega's. Hierdoor kunnen we nog makkelijker elkaars achterwacht zijn. Hieronder stellen zij zich even voor: 

Lieve zwangeren en partners,

 

Ik ben Lianne Myles, 32 en woon samen met mijn man Chris en 3 kindjes van 2, 4 en 7 jaar in het mooie Tolbert. Na 10 jaar voor een organisatie te hebben gewerkt besloot ik iets meer dan een jaar geleden voor mezelf verder te gaan als kraamzorg Lianne. Een hele mooie stap waar ik nog elke dag blij mee ben. Samen met Kraamzorg De Geboorte hebben we besloten wat vaker samen te gaan werken. Want als kraamverzorgster ben je nooit echt vrij. En soms is dat wel even nodig  Het kan dus zijn dat ik soms de achterwacht op me neem voor mijn collega’s en je mij eens een keer tegen komt. Ik zou mezelf omschrijven als zorgzaam en betrokken. Ik kan goed luisteren en hou ervan te werken in overleg met het gezin en de wensen die daar zijn. We maken samen een plan om de week zo fijn mogelijk te laten verlopen. Bijslapen, goed eten en drinken, veel leren en genieten. Lekker veel knuffelen met je baby in bed. Ook de eventueel andere kindjes betrekken vind ik erg belangrijk. Samen maken we er een fijne ontspannen tijd van. Wie weet tot ziens!


Mijn naam is Laura Assink, ik ben 32 jaar en moeder van drie jongens. Samen met mijn gezin woon ik net iets buiten Groningen. 

Na de Havo ben ik begonnen aan de Pabo, maar dit bleek niets voor mij. Na een lange periode te hebben gewerkt in een hele gezellige pizzeria, werd mij pas na de geboorte van mijn eerste zoon echt duidelijk waar mijn passie lag: Kraamzorg en al het wonderlijke rondom pasgeboren baby's en borstvoeding. 

In 2015 deed de kans zich voor om via een grote kraamzorg organisatie de BBL-opleiding tot kraamverzorgende te volgen. Ik solliciteerde en werd aangenomen.

Eind 2016 haalde ik mijn diploma en mocht ik aan de slag. Vijf jaar heb ik hier met veel plezier gewerkt; als kraamverzorgende en als intaker. 

In deze periode werd ik zelf nog twee keer moeder en deze kraamperioden waren de beste 'scholingen' die ik kon volgen. Ik leerde nog meer over de kraamtijd, borstvoeding en het moederschap. Mede door mijn eigen ervaringen ben ik gaan beseffen dat ik iets miste in mijn werk. De ruimte om zorg te geven die bij een gezin past, de zorg geven die nodig is, persoonlijk contact al vóór de geboorte en zorg aan ouders die bewuster kiezen. 

De keuze om als zelfstandig kraamverzorgende te beginnen werd samen met Kraamzorg de Geboorte snel gemaakt.

Ik heb ontzettend veel zin in dit nieuwe avontuur samen met Brechje, en Nienke.

 


Ik ben Iris Hanekamp, geboren en getogen in Groningen.

50+,  moeder van 3 kinderen en jaren lang mantelzorger geweest voor mijn dementerende vader.

De zorg voor oud en jong zit mij in het hart.

23 jaar ben ik werkzaam geweest als doktersassistente. Deze ervaring geeft een bredere kijk op mijn werk in de kraamzorg.

Doordat ik oog heb voor de wereld om mij heen, heb ik ervaring op gedaan in andere culturen, weet ik  respectvol om te gaan met verschillende wijze van leven.

Buitenactiviteiten houd ik me graag me bezig  in mijn vrije tijd, verder ben ik een creatieve persoon en zodra ik even tijd heb speel ik graag piano.